Categorieën
Tuin

De leukste tuinverlichting inspiratie op een rij

Het maakt niet uit welke tijd van het jaar is, zodra het donker wordt wil je natuurlijk ook nog steeds van je tuin kunnen genieten. Maar hoe kun op een leuke manier ook in het donker van jouw tuin genieten? Door de juiste tuinverlichting! Begin daarom eerst met een lichtplan waarin je beschrijft welke delen je in jouw tuin verlicht wilt hebben. Dat kan bijvoorbeeld een grote boom zijn die je in je tuin hebt staan, maar je zou ook de gevel van jouw woning kunnen verlichten. Combineer verschillende verlichting, dus paaltjes en licht dat geïntegreerd is in tegels om een sfeervol geheel van jouw tuin te maken. Toch wat tuinverlichting inspiratie nodig? We zetten een aantal ideeën voor je op een rij. 

Veranda verlichting

Heb je een veranda of terrasoverkapping in jouw tuin? Dan kunnen we ons voorstellen dat je daar het hele jaar van wilt genieten. Met veranda verlichting kun je ook in het donker gebruik maken van jouw veranda of terrasoverkapping. Daarbij is het wel belangrijk om de juiste veranda verlichting aan te schaffen. Het kan in een veranda of terras namelijk vochtig worden, dus zorg ervoor dat de lampen goed tegen vocht kunnen. Naast de waterdichtheid van de verlichting is het ook belangrijk dat de lampen bestand zijn tegen hitte. Laat je daarom eerst goed informeren welke veranda verlichting je het beste kunt aanschaffen. 

Een boom in je tuin verlichten

Heb je een mooie grote boom in je tuin staan? Dan kun je natuurlijk je tuin vol zetten met allerlei lampen, maar het kan ook een hele romantische sfeer geven als je takken van de boom verlicht met lampen die voorzien zijn van een klein zonnepaneel. Overdag wordt de verlichting opgeladen en wanneer het donker wordt zullen de lampen gaan branden. Dit oogt onwijs gezellig en is ook nog eens een duurzame oplossing. 

Een bankje in de tuin verlichting

Voor de handigen onder ons, kun je een houten bankje heel gaaf omturnen tot een echte eyecatcher in de tuin. Het enige wat je hoeft te doen zijn wat gaten en kieren in het bankje zagen en de onderkant van de zitting voorzien van verlichting. Ook bij dit idee is het belangrijk om te kijken naar verlichting dat niet warm wordt, omdat het bankje anders in brand kan vliegen. 

Bloempotten die verlicht zijn

Ben je gek op planten? Dan vind je dit waarschijnlijk ook wel heel leuk. Je kunt namelijk lichtgevende bloempotten aanschaffen, waardoor je ook in het donker je planten nog kunt zien. Deze bloempotten zijn er in verschillende kleuren. Zo heb je gewoon witte lampen, maar je kunt ze bijvoorbeeld ook met rode verlichting aanschaffen.  

Lichtspots in de bloembakken

Om nog even in de stijl van de planten te blijven, kun je natuurlijk ook de plantenbakken verlichten. Zo kun je een aantal spots in je bloembakken monteren, waardoor niet de bloembak zelf, maar juist op de plant zelf de nadruk wordt gelegd. 

Wij zijn benieuwd hoe jij jouw tuin gaat verlichten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *