Categories
Huis

Etentje voor een grote groep organiseren? Zo doe je dat

Een etentje organiseren voor een grote groep vrienden is natuurlijk onwijs gezellig. Maar waar je misschien niet bij stilstaat is dat het best een hoop werk is. Denk jezelf in dat je voor 12 personen een diner op tafel moet zetten. Ik krijg er alleen als stress van als ik erover nadenk, laat staan als het echt zover is. Bovendien heb ik al moeite om een leuk gerecht voor 2 personen op te dienen, laat staan voor 12.. Toch ben ik de uitdaging aangegaan en organiseerde ik een etentje voor een grote groep! Benieuwd hoe ik dat gedaan heb? Ik deel graag mijn tips met jou!

Iedereen bij elkaar krijgen

Het begon natuurlijk om iedereen een uitnodiging te sturen. Zelf heb ik niet één grote vriendengroep, maar ik heb voornamelijk losse vrienden als ik het zo mag zeggen. Gelukkig kent iedereen elkaar wel redelijk, doordat ze elkaar wel al eerder gezien hebben op mijn verjaardag. Bovendien zijn mijn vriendinnen erg makkelijk in de omgang, dus ik was niet bang voor ongemakkelijke stiltes of iets dergelijks. Dus ik maakte een groepsapp aan, nodigde al mijn vriendinnen uit in de groep en stuurde een bericht met mijn idee. De reacties waren enorm positief! Iedereen vond het een leuk idee en al snel kwam de datumprikker om een datum vast te leggen. Dat kan wel een gedoe zijn, want iedereen heeft nou eenmaal een drukke agenda. Na verloop van tijd stond de datum vast en kreeg ik appjes van mijn vriendinnen of zij nog iets voor het diner konden meenemen. Ik vertelde dat wijn altijd welkom is natuurlijk, maar dat ik zou zorgen voor het diner.   

Het diner, ik koos voor een buffetvorm

Mijn vriendinnen weten allemaal dat ik geen keukenprinses ben en dat mijn vriend altijd voor ons kookt. Daarom leek een buffet mij een goed idee. Zo maakte ik 3 verschillende warme gerechten, maar dan in grote hoeveelheden zodat er voor iedereen voldoende eten was. Een buffet leek mij een veel beter idee dan allemaal losse gerechten, want ik zou bijvoorbeeld niet weten hoe ik 12 biefstukken tegelijkertijd klaar kan krijgen om op te dienen. Daarnaast heb ik nog een aantal lekkere salades opgemaakt en nog wat brood met smeersels op tafel gezet. Wel heb ik een serveerwagen aangeschaft, zodat ik geen gedoe had dat iedereen met vuil serviesgoed heen en weer moest lopen naar de keuken en weer terug. Ik kon na afloop al het servies op de serveerwagen plaatsen en gemakkelijk naar de keuken brengen. Dat vond ik eigenlijk wel heel makkelijk werken, omdat ik zelf niet zo’n vast hand heb en er dus regelmatig wat op de grond valt. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *