Categories
Geen categorie

Hoe haal je het maximale uit je elektrische auto?

Je ziet ze waarschijnlijk op steeds meer opritten in de straat staan: elektrische auto’s. Niet iedereen is er fan van, maar toch is het wegens de grote voordelen te begrijpen dat je ze steeds meer op de weg ziet. Hoe zorg je er voor dat je het maximale uit een elektrische auto haalt? Wij geven je 3 tips om niet alleen minder kosten te hebben, maar ook nog eens meer comfort. 

Probeer goedkoop te laden

het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat het laden van een elektrische auto goedkoper is dan het volgooien van een auto met benzine of diesel. Toch kan je de eerste keer best schrikken als je de rekening van het opladen langs de snelweg onder ogen krijgt. Het volladen van een lege Tesla model 3 kost je bij Fastned al snel 45 euro. Niet waar je aan denkt bij de kosten voor een elektrische auto. Het is daarom een stuk interessanter om voor een laadpaal thuis te kiezen. Hier betaal je “gewoon” de standaard kosten voor een kwh die je normaal ook betaald (zo’n 20 cent). Vergeleken met langs de snelweg opladen scheelt dit dus al snel de helft!

Verwarm de auto voor

Een voordeel van elektrische auto’s is dat je ze vaak met een app kunt besturen. Dit betekent ook dat je in de winter je auto al kunt voorverwarmen terwijl je nog in bed ligt. Zo kan je niet alleen tijd besparen als je weg wilt rijden, maar ook nog eens accucapaciteit. Uiteraard gaat dit alleen op als jij ervoor hebt gekozen om een eigen laadpaal neer te zetten waar je de auto ‘s nachts aan kunt opladen. Op het moment dat je wakker wordt staat de auto nog aan de lader en gebruik je geen accucapaciteit met het opwarmen. Zo rijd je niet alleen weg in een lekkere warme auto, maar ook met een volle accu.

Rijd zuinig

De actieradius van de fabrikant is uiteraard slechts een schatting van de prestaties in de optimale omstandigheden. Waarschijnlijk haal jij dus niet de maximale actieradius. Door zuiniger te rijden zul je al snel een verschil merken in hoeverre de accu leegloopt tijdens het rijden. Zet dus niet de verwarming onnodig hoog, trek niet te snel op en houd je maximumsnelheid ook wat lager dan anders.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *