Categories
Interieur

Kleine woonkamer inrichten?

Heb je een kleine woonkamer? Maar wil je deze toch op een leuke manier inrichten? Geen paniek, er zijn tal van mogelijkheden om een kleine woonkamer in te richten. Je kunt namelijk zoveel kanten op met een kleine woonkamer. Benieuwd wat jij in jouw kleine woonkamer kunt veranderen? We geven een aantal leuke voorbeelden waar jij mee aan de slag kunt om jouw kleine woonkamer in te richten.

Een kleine woonkamer, hoe richt je dat leuk in?

Er zijn een aantal vuistregels die je kunt hanteren wanneer je jouw kleine woonkamer gaat inrichten. Zo is het belangrijk om optimaal gebruik te maken van de ruimte die je hebt in jouw kleine woonkamer om ervoor te zorgen dat jouw kamer toch groter oogt en voelt. Begin daarom eerst met een kleine analyse. Bestudeer wat jouw woonkamer nou eigenlijk klein maakt. Komt er bijvoorbeeld weinig daglicht naar binnen? Of zijn de kleuren op de muren erg donker? Er zijn tal van factoren wat ervoor zorgen dat jouw woonkamer kleiner laat lijken. Neem ook eens een kijkje naar de meubels in jouw kleine woonkamer. Heb je bijvoorbeeld een grote bank in de kamer staan, maar ben je eigenlijk maar met z’n tweeën in huis? Dan is het een idee om de bank om te ruilen voor een wat kleinere bank. Datzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor de eettafel. Heb je een grote eettafel, maar zit je hier eigenlijk grotendeels maar met twee personen aan? Overweeg dan om een andere eettafel aan te schaffen.  

Nog meer kleine woonkamer inspiratie – maak gebruik van de wanden

Dan heb je nog de muren in jouw kleine woonkamer. Ga bijvoorbeeld in een kleine woonkamer verticaal te werk in plaats van horizontaal. Zo kun je bijvoorbeeld smalle hoge kasten perfect gebruiken voor opslag. Kijk dan wel dat de kasten en dun frame hebben gemaakt zijn van doorzichtig materiaal. Die laten de kast namelijk slanker ogen. 

Een kleine woonkamer groter laten ogen

Wil je toch de kleine woonkamer tijdens het inrichten wat groter laten ogen? Maak gebruik van spiegels! En dan niet een paar kleine spiegels, want dan heb je dat effect niet. Een grote spiegel zal je kleine woonkamer groter doen lijken. Datzelfde effect kun je bijvoorbeeld ook creëren met een grote poster. 

Inrichten van een kleine woonkamer – leg de nadruk op hoogte

Je kunt een kleine woonkamer niet alleen groter laten lijken, je kunt deze ook hoger laten lijken wanneer je de nadruk op de hoogte legt. Het gebruik van hoge kasten is daarom een goed idee wanneer je een kleine woonkamer gaat inrichten. Brede en lage kasten zorgen er namelijk voor dat de ruimte lager lijkt. Ditzelfde geldt voor bijvoorbeeld de gordijnen. Gordijnen die vanaf het plafond naar de grond lopen, laten de woonkamer hoger lijken en geven een ruimtelijker gevoel dan gordijnen die maar tot de vensterbank komen. Wil je de muren een kleurtje geven? Maak dan gekleurde banen op de muur in verticale lijnen. 

We hopen dat je iets hebt aan onze kleine woonkamer inrichten tips en we zijn benieuwd of jij nog meer tips hebt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *