Categorieën
Duurzaam

Smart living: waar begin ik?

Smart living maakt jouw huis een stuk slimmer en ons leven in huis een stuk gemakkelijker. Zo kun je tal van slimme apparaten in huis met elkaar verbinden en met elkaar laten samenwerken om kosten te besparen. Met slechts enkele kleine aanpassingen kun je jouw huis slim maken en je elektronica in huis bedienen met jouw smartphone bijvoorbeeld. In dit artikel leggen we je uit welke slimme apparaten er inmiddels allemaal te vinden zijn en welke eigenlijk echt niet mogen ontbreken in ieder huis!

Smart living: Google Home

Van een Google Home vinden wij dat deze zeker niet mag ontbreken. Alle slimme apparaten kun je koppelen aan Google Home, waardoor je gemakkelijk met jouw stem de apparaten in huis kunt bedienen. Zo hebben wij bijvoorbeeld slimme verlichting in huis, waar ik overigens hierna op terug kom, en als wij thuiskomen wanneer het donker is hoeven we alleen maar te zeggen: “Oké Google, doe alle lampen aan”. Vervolgens gaan alle lampen in ons huis aan. ‘s Avonds als je naar bed gaat is een Google Home ook erg prettig, omdat je nu niet alle lampen één voor één uit hoeft te zetten, maar je zegt gemakkelijk tegen Google: “Oké Google, doe alle lampen uit”. Vervolgens gaan alle lampen uit. 

Smart living: Slimme verlichting

Ik had het net al even over slimme verlichting. Slimme verlichting houdt in dat je de lampen in huis kunt bedienen met een smartphone of tablet en dat maakt smart living een stuk gemakkelijker. Zo kun je gemakkelijk vanaf de bank de lampen aan en uitzetten, maar ook dimmen. Tevens helpt slimme verlichting tegen inbraak. Ben je bijvoorbeeld niet thuis en ben je vergeten om een lampje aan te zetten? Dan kun je gemakkelijk met een app op jouw telefoon of tablet de lampen vanaf een afstand aanzetten, waardoor het toch lijkt alsof er iemand thuis is. Daarnaast bestaat slimme verlichting altijd uit LED lampen, waardoor deze ook nog eens energiezuinig zijn. Als je de iets luxere variant aanschaft van slimme verlichting, dan kun je naast wit licht ook de lampen rood, groen, blauw, geel etc. maken.   

Smart living: Slimme thermostaat

Wat wij persoonlijk echt een super uitvinding vinden, is de slimme thermostaat. Je krijgt met een slimme thermostaat namelijk meer grip op jouw energieverbruik. Een slimme thermostaat bedien je gemakkelijk via een app op je telefoon of tablet. Daarbij verhoog je met een slimme thermostaat het leefcomfort, omdat je de thermostaat niet meer handmatig of via een vast tijdschema hoeft in te stellen. De slimme thermostaat heeft namelijk sensoren waardoor hij kan zien wanneer er iemand thuis is.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *