Categories
Gadgets

Tips bij het uitzoeken van een nieuwe radio

Bij een mooie woning hoort natuurlijk een goede radio. Maar hoe kies je een goede radio en waar moet je op letten? Het aanbod is namelijk enorm groot en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Zo heeft de ene radio een DAB+ ontvangst en heeft de andere radio een bluetooth aansluiting. Wat kun je ermee en wat maakt voor jou de beste radio? We geven je graag wat tips bij het uitzoeken van een nieuwe radio.

In welke ruimte wil je de radio plaatsen?

Verstandig is het om eerst na te gaan in welke ruimte je de radio wilt neerzetten. In elke ruimte is de akoestiek namelijk verschillend en op basis van de ruimte kun je al een beter beeld krijgen welke radio voor die ruimte geschikt is. Zo moet een radio in de woonkamer een grote ruimte vullen met geluid, terwijl een radio in de badkamer weer waterdicht moet zijn. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het aanbod radio’s van het merk Sonoro. Sonoro heeft radio’s ontwikkeld op basis van ruimtes. Met een Sonoro radio kun je dus precies zien voor welke ruimte deze geschikt is. Zo is een radio die je in de keuken plaatst een stuk kleiner van formaat dan een radio voor in de woonkamer bijvoorbeeld. Deze zogenoemde keukenradio neemt door zijn compacte formaat weinig ruimte in, waardoor je genoeg ruimte overhoudt om te koken. Een radio die je in de slaapkamer plaatst beschikt dan bijvoorbeeld weer over een wekker, zodat je ‘s ochtends kunt wakker worden met jouw favoriete radiostation op de achtergrond. 

Meer dan alleen radio luisteren?

Wil je meer kunnen dan alleen naar de radio luisteren? Kijk dan naar een radio met bluetooth functie. Met een radio die over bluetooth beschikt kun je namelijk meer dan alleen radio luisteren. Je kunt jouw telefoon of tablet via bluetooth koppelen met de radio en op die manier kun je jouw favoriete afspeellijst van bijvoorbeeld Spotify streamen via de radio. 

Niet alleen maar radiozenders van Hollandse bodem?

Wil je meer radiozenders kunnen ontvangen dan alleen de radiozenders van onze eigen Hollandse bodem? Kijk dan naar een radio met DAB+. Dit zijn radio’s die over wifi beschikken, waardoor je via internet naar de radio kunt luisteren. Hierdoor heb je een ontvangst van duizenden radiozenders van over de hele wereld. Naast dat het aanbod radiozenders velen malen groter is dan bij een radio met AM of FM ontvangst, is de geluidskwaliteit van een radio met DAB+ ook een stuk beter. Dat komt omdat je naar digitale radio luistert en hierdoor geen last hebt van ruis op de buis.  

Succes!

We hopen dat je iets gehad hebt aan onze tips bij het uitzoeken van een nieuwe radio. Heb jij nog goede tips die jou geholpen hebben bij jouw keuze? Laat ze dan vooral achter in een reactie. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *