Categorieën
Gadgets

Waar je op kunt letten bij de zoektocht naar een nieuwe telefoon

Een tijdje geleden was ik op zoek naar een nieuwe telefoon, omdat mijn iPhone uit mijn zak is gevallen en daarna deed het toestel het niet meer. Ik baalde enorm, want ik heb niet zo’n heel groot budget om een nieuwe telefoon te kopen. Van mijn oude iPhone heb ik bijna 4 jaar plezier gehad, maar toch merkte ik wel dat hij steeds wat meer kuren kreeg en hij eigenlijk wel aan vervanging toe was. Toen mijn iPhone het dus echt niet meer deed, besloot ik eens rond te gaan kijken welke toestellen er op dit moment allemaal zijn. Toch merkte ik al vrij snel dat een nieuwe telefoon uitzoeken helemaal zo makkelijk nog niet was, omdat je zoveel keuze hebt en eigenlijk elke telefoon leek mij wel geschikt. Alles lijkt wat mij betreft goed te werken, maar dat is natuurlijk niet zo. Daarom leg ik je in dit blog uit waar ik allemaal naar gekeken heb bij de zoektocht naar een nieuwe telefoon. 

Een nieuw toestel, tweedehands of refurbished?

Het belangrijkste waar je allereerst naar moet kijken is toch wel of je kiest voor een nieuw toestel, een tweedehands toestel of een refurbished smartphone. Mijn budget was niet enorm, waardoor een nieuw toestel eigenlijk snel afviel. Ik heb namelijk een sim only abonnement en vind dat wel erg prettig, omdat dit niet zo duur is. Mijn keuze zou dus op tweedehands of refurbished vallen. Uiteindelijk ben ik voor een refurbished iPhone X gegaan, omdat je met refurbished smartphones 24 maanden garantie hebt. Die garantie heb je niet bij een toestel dat je particulier van iemand over neemt. Zo kon ik toch mijn sim only abonnement gebruiken.

De camera van het toestel

Nadat ik mijn keuze gemaakt had voor een refurbished iPhone X, heb ik eerst gekeken naar de camera van het toestel. Ik vind het namelijk heel belangrijk dat ik leuke momenten kan vastleggen op zowel foto als video. Daarnaast maak ik ook veel foto’s voor mijn blog, waardoor het wel echt belangrijk is dat ik mooie foto’s kan maken. De iPhone X heeft een 12 MP camera waar je haarscherpe foto’s mee kunt maken, zelfs in het donker. 

De grootte van het beeldscherm

Naast de camera vind ik het beeldscherm ook heel belangrijk. Ik houd van telefoons die niet al te groot zijn, maar waar ik wel mijn foto’s goed op kan zien. Ik moet foto’s voor mijn blog vaak bewerken en dat doe ik gewoon via een app op mijn telefoon. Daarom is het wel belangrijk dat het toestel weer niet te klein is. Verder kijk ik ook regelmatig video’s van Youtubers op mijn telefoon, dus de grootte van het beeldscherm is voor mij ook een belangrijk punt om naar te kijken. 

Overige zaken waar ik tijdens mijn zoektocht naar een telefoon op let

Natuurlijk vind ik het ook heel belangrijk dat het toestel een goede batterij heeft, zodat ik niet constant mijn telefoon onderweg moet opladen. En ohja, wat ook belangrijk is om bij stil te staan, is voor welk besturingssysteem je wilt gaan. Ben je echt een Android liefhebber? Dan is een iPhone natuurlijk niet geschikt voor jou. Zelf maakte het mij niet heel veel uit, maar uiteindelijk ben ik toch voor Apple gegaan, omdat mijn vorige telefoon ook een iPhone was.

Ik hoop dat je iets hebt aan mijn tips bij de zoektocht naar jouw nieuwe telefoon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *