Categorie├źn
Klussen

Zelf graffiti verwijderen? Handige tips om graffiti te verwijderen

Het is vrij vervelend wanneer je ongewenst graffiti op de muren van jouw woning (of bedrijfspand) hebt. Het nadeel van graffiti is dat dit best hardnekkig is en je het er niet zomaar met een beetje water en sop eraf kunt krijgen. Betekent dat dan meteen dat je een professional moet inhuren om de graffiti te laten verwijderen? Nee, gelukkig niet. Er zijn namelijk een aantal middelen waarmee je zelf graffiti kunt verwijderen. Mochten al deze tips dan toch niet werken, dan kun je altijd nog een professioneel schoonmaakbedrijf inhuren om te graffiti te laten verwijderen. Maar probeer vooral eerst deze tips uit en zie of jij zelf de graffiti kunt verwijderen. 

Verschillende manieren voor graffiti verwijderen

Er zijn verschillende mogelijkheden om zelf graffiti te verwijderen. Het middel dat je kunt gebruiken voor het schoonmaken van graffiti hangt af van verschillende factoren, namelijk het type ondergrond en hoe hardnekkig en groot de graffiti gespoten is. Graffiti verwijderen kan op verschillende manieren, maar het hangt er dus wel vanaf welke verf er gebruikt is en hoe de ondergrond is waarop gespoten is. In dit artikel behandelen we 3 methodes:

  • Stoomcleanen
  • Reinigingsmiddelen
  • Stralen 

Is de graffiti eenmaal verwijderd? Breng dan een speciale anti graffiti coating op uw gevel aan, zodat je bij een volgende keer de graffiti gemakkelijk kunt verwijderen.

Zelf graffiti verwijderen met stoomcleanen

Wanneer de graffiti niet met meerdere lagen is aangebracht, kun je eenvoudig zelf graffiti verwijderen door middel van stoomcleanen. Hierbij wordt het water verhit tot wel 150 graden en kun je met een hogedrukreiniger de verf op de gevel oplossen. Graffiti schoonmaken wordt op deze manier een eitje, mits de graffiti niet te sterk is. 

Eenvoudig graffiti verwijderen met een reinigingsmiddel

Is de verf hardnekkig? Je kunt eenvoudig en op een gebruiksvriendelijke manier zelf graffiti verwijderen met een speciale en preventieve behandeling met een speciaal daarvoor bestemd reinigingsmiddel. Een reinigingsmiddel gebruik je voornamelijk wanneer er meerdere lagen graffiti gespoten zijn of wanneer de verf erg hardnekkig is. Houdt er met een reinigingsmiddel wel rekening mee dat de ondergrond ook kan worden aangetast wanneer je een verkeerd reinigingsmiddel gebruikt.  

Graffiti weghalen met stralen

Kun je de graffiti niet verwijderen met stoomcleanen of met speciaal daarvoor gemaakte reinigingsmiddelen? Dan is de laatste optie stralen. Met stralen wordt een straalmiddel zoals zand of fijne steentjes aan het water toegevoegd. Vervolgens wordt dit in een spuit gedaan zodat je hiermee de graffiti kunt weghalen. Je kunt deze methode zelf uitvoeren, maar wellicht is het toch handiger om dit door een specialist te laten doen. Je kunt namelijk met deze methode beschadigingen aan jouw gevel brengen.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *